چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

همایش توجیهی عمره گزاران استان قم با سخنرانی مدیر حوزه های علمیه کشور و با حضور زائران بیت‌الله الحرام، در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی‌بوشهری، در این همایش با اشاره به راهپیمایی عظیم اربعینیان قمی، گفت: راهپیمایی با شکوه حرم تا جمکران مردم قم در روز اربعین ثابت کرد که هیچ‌گاه عهد خود را با خداوند در راستای حفظ و توسعه معارف دینی فراموش نخواهند کرد و این حضور پرشور موجب شادی قلب امام زمان‌(عج) شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به جایگاه حج در اسلام، گفت: سفر حج از مهمترین ارکان اعتقادی در اسلام است که توجه به ابعاد معرفتی و معنوی آن می‌تواند انسان را به سعادت برساند.

مراحل سه گانه سفر معنوی حج

وی افزود: سفر معنی حج دارای سه مرحله است که مرحله اول آن مرحله پیش از سفر است؛ مردم باید بدانند که به ضیافت خانه خدا می‌روند و باید خود را برای این مهمانی آماده کنند، یعنی هم نورانیت قلب خویش را افزایش دهند و هم نیتشان فقط بهره‌گیری بیشتر از معنویت باشد.

مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: زائران بیت الله الحرام باید پیش از سفر به سرزمین وحی، قصد قربت کرده و هیچ چیزی جز خدای یکتا را در این سفر نبینند.

آمادگی قبل از سفر

امام جمعه قم ادامه داد: نکته دوم برای سفر به حج آن است که زائران باید پیش از سفر، از همه افرادی که با آنها به نوعی در ارتباط بوده، حلالیت طلبیده و با توشه‌ای خالی از گناه و دیون وارد این مهمانی شوند، همچنین زائر باید ارتباطات خود را پیش از سفر افزایش داده و با خویشان و بستگان با رافت رفتار کند تا این سفر زمینه اتحاد و نزدیکی قلوب مومنین به یکدیگر فراهم کند.

 

خلوص نیت و سعه صدر

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه خاطرنشان کرد: زائران برای حضور در مهمانی خدا باید شرایط خاصی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به خلوص نیت و سعه صدر اشاره کرد؛ زائران باید با همسفران خود با رحمت و رافت رفتار کنند و دوستانی مومن بیابند تا از برکات این سفر استفاده بیشتری ببرند.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: مسافران سرزمین وحی باید در طول سفر به شکلی رفتار کنند که رضایت صاحب‌خانه را جلب کنند، پس باید از هر گونه عملی که موجبات ناخشنودی خداوند است، پرهیز نمایند.

 

زائران ایرانی زیر ذره بین اند

مدیر حوزه های علمیه در ادامه توصیه های خود به زائران بیت الله الحرام یادآور شد: زائران ایرانی باید هر گونه رفتاری که شان شیعه بودن و نظام اسلامی را پایین می‌آورد بپرهیزند؛ زیرا زائران شیعه ایرانی زیر ذره‌بین سایر مسلمانان هستند و هر عمل ناپسند آنان موجبات آسیب به فرهنگ تشیع و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می شود.

 

ارتباط با روحانی کاروان

وی تاکید کرد: حجاج باید ارتباط خوبی با روحانیون کاروان ها داشته باشند و از آنان در خصوص اعمال و تاریخ اسلام مکررا سوال بپرسند؛ زیرا اگر دانش ما نسبت به تاریخ اسلام و اماکن مقدسه بیشتر باشد، قطعا بهره‌گیری از آن فضاها نیز بیشتر خواهد شد.

 

وقت خود را در بازارهای عربستان نگذرانید

امام جمعه قم با اشاره به این که زائران بیت‌الله الحرام نباید وقت خود را در بازارهای عربستان بگذرانند، بلکه باید تنها به عبادت مشغول شو‌ند، افزود: در جایی که نگاه کردن به کعبه پاداشی عظیم دارد، مردم باید از تک تک لحظات حضور در سرزمین وحی استفاده کنند، نه این‌که وقت خود را در بازارها بگذرانند و از برکات این سفر معنوی محروم شوند.

 

 

لزوم حفظ نورانیت سفر حج

آیت‌الله حسینی‌بوشهری تصریح کرد: زائران پس از مراسم حج بر طبق روایات، گویی تازه از مادر متولد شده‌اند، پس باید برای حفظ این پاکی تا حد مطلوب تلاش کنند و نورانیت حج را در روزهای دیگر سال نیز به بهترین شکل حفظ کنند.

 

توصیه پایانی

مدیر حوزه های علمیه در توصیه پایانی خود به مسافران سرزمین وحی گفت: وقتی مردم برای استقبال از شما می‌آیند، نباید به مسایل مادی سفر حج اشاره کرد، بلکه باید از معنویات گفت تا آنان نیز برای حضور زیارت بیت الله الحرام ترغیب شوند.  

در ادامه همایش، سردار جعفریان، از کارشناسان امنیتی و انتظامی، تذکراتی را در خصوص قوانین و مقررات انتظامی، عربستان ارائه داد.

در این همایش همچنین زائران بیت‌الله الحرام به صورت عملی با شیوه عبادات و اعمال سرزمین وحی آشنا شدند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha